Budgetbeheer: overzicht, rust en vrijheid

Werkwijze

Aanmelding: indien u zich aanmeldt zullen wij samen met u nagaan of wij u kunnen helpen en/of u gemotiveerd bent om geholpen te worden. Een goede samenwerking met de budgetbeheerder en uw positieve motivatie is van groot belang voor het juist beheren van uw financiën en het oplossen van uw financiële problemen. 

Huisbezoek: tijdens een huisbezoek maakt u kennis met uw budgetbeheerder en zal er en intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit intakegesprek wordt alle financiële informatie (inkomen, uitgaven, bankafschriften en schulden) verzameld, worden afspraken en voorwaarden voor de samenwerking vastgelegd en worden alle benodigde formulieren ingevuld en door u ondertekend. 

Beheer: na het tekenen van het contract en de volmacht start het budgetbeheer. Samen met uw budgetbeheerder opent u een beheerrekening. Uw financieel betrokkenen (instanties van uw inkomsten en uitgaven) worden aangeschreven. Zij worden verzocht het inkomen op de beheerrekening te storten en uw post voortaan naar uw budgetbeheerder te sturen. De budgetbeheerder maakt een budgetplan en bespreekt deze met u. U gaat een contract aan van minimaal één jaar. Na dit jaar is het contract maandelijks opzegbaar met in achtneming van een opzegtermijn van één maand.

Schulden: afhankelijk van het pakket dat u kiest zal de budgetbeheerder regelingen treffen met uw schuldeisers in het geval van een niet-problematische schuldensituatie. Bij een problematische schuldensituatie dient u zelf de schuldregeling bij uw gemeente aan te vragen. De budgetbeheerder zal hierbij zorgdragen voor het aanleveren van de in zijn bezit zijnde benodigde financiële stukken hiervoor. U kunt ook verzoeken de aanvraag schuldregeling door uw budgetbeheerder te laten indienen. Hiervoor zal u eenmalig 8 uur tegen het geldende uurtarief in rekening worden gebracht. 

Verlangt u naar een stabiele financiële situatie?

Bel of mail ons. Wij staan voor u klaar!

Contact

Telefoon
075-3030201 (maandag t/m donderdag van 9:00-11:00 uur)

WhatsApp
06-18804390

E-mail
info@bewindvoeringzaanstad.nl

Inloggen medewerkers: Smart FMS

© 2022 Alle rechten voorbehouden | Bewindvoering Zaanstad e.o. | KvK 34292527 | BTW nummer NL8189.33.963.B.01                                                            Webdesign: Mettes Media 2021