Budgetbeheer: overzicht, rust en vrijheid

Werkwijze

Aanmelding: indien u zich aanmeldt zullen wij samen met u nagaan of wij u kunnen helpen en of u gemotiveerd bent om geholpen te worden. Een goede samenwerking met de budgetbeheerder en uw positieve motivatie is van groot belang voor het juist beheren van uw financiën en het oplossen van uw financiële problemen.

Huisbezoek: tijdens een huisbezoek maakt u kennis met uw budgetbeheerder en zal er en intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit intakegesprek wordt alle financiële informatie (inkomen, uitgaven, bankafschriften en schulden) verzameld, worden afspraken en voorwaarden voor de samenwerking vastgelegd en worden alle benodigde formulieren ingevuld en door u ondertekend.

Beheer: na het tekenen van het contract en de volmacht start het budgetbeheer. Uw budgetbeheerder opent een beheerrekening. Uw financieel betrokkenen (instanties van uw inkomsten en uitgaven) worden aangeschreven. Zij worden verzocht het inkomen op de beheerrekening te storten en uw post voortaan naar uw budgetbeheerder te sturen. De budgetbeheerder maakt een budgetplan en bespreekt deze met u.  

Schulden: afhankelijk van het pakket dat u kiest zal de budgetbeheerder regelingen treffen met uw schuldeisers in het geval van een niet-problematische schuldensituatie. Bij een problematische schuldensituatie dient u zelf bij uw gemeente een schuldregeling aan te vragen. De budgetbeheerder zal hierbij zorgdragen voor het aanleveren van de in zijn bezit zijnde benodigde financiële stukken hiervoor. U kunt ook verzoeken de aanvraag schuldregeling door uw budgetbeheerder te laten indienen. Hiervoor zal u eenmalig 8 uur tegen het geldende uurtarief in rekening worden gebracht.

Verlangt u naar een stabiele financiële situatie?

Bel, App of mail ons. Wij staan voor u klaar!

Contact

Telefoon
075-3030201 (maandag t/m donderdag van 9:00-11:00 uur)

WhatsApp
06-18804390

E-mail
info@bewindvoeringzaanstad.nl

Inloggen medewerkers: Smart FMS

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Bewindvoering Zaanstad e.o. B.V. | KvK 90570863 | BTW nummer NL865367863B01                                                         Webdesign: Mettes Media 2021