Financiële zelfredzaamheid

Er kan een moment komen dat u er aan toe bent om de financiële touwtjes weer zelf in handen te nemen. Dit bespreekt u met uw bewindvoerder. U heeft bijvoorbeeld geen schulden meer en/of u heeft uw psychosociale en/of lichamelijke problemen onder controle. U bent toe aan financiële vrijheid! 

Financiële zelfredzaamheid houdt in dat u in staat bent uw financiële situatie permanent op orde te houden. Dat betekent niet alleen dat u zelf geldzaken moet kunnen regelen maar ook dat u weet op welke momenten u de hulp van anderen (experts) moet inroepen. Het is belangrijk dat u zelf weer verantwoordelijkheid neemt, zaken oppakt en regelt. 

Bewindvoering Zaanstad e.o. B.V. helpt u graag bij het zelfredzaam worden door het maken van een financieel zelfredzaamheidplan. Wij gaan samen met u budgetteren en laten u steeds meer opdrachten zelfstandig uitvoeren.

Hoe lang dit traject gaat duren is afhankelijk van hoe snel u het zelfredzaam-worden oppakt. Na een positieve afronding van het traject kunt u weer zelf uw administratie ordenen, betalingen doen, sparen, belastingaangifte doen, belastingtoeslagen, kwijtscheldingen en voorzieningen aanvragen en op het juiste moment de juiste wijzigingen doorgeven aan de belastingdienst en andere instanties.

Dat is ook het moment om aan de Rechtbank te vragen om het bewind op te heffen. Mocht aan de hand van het traject blijken dat u nog niet klaar bent om op eigen financiële benen te staan dan blijft u onder bewind. Dit wordt ook besproken met de Rechtbank.

Verlangt u naar een stabiele financiële situatie?

Bel, App of mail ons. Wij staan voor u klaar!

Contact

Telefoon
075-3030201 (maandag t/m donderdag van 9:00-11:00 uur)

WhatsApp
06-18804390

E-mail
info@bewindvoeringzaanstad.nl

Inloggen medewerkers: Smart FMS

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Bewindvoering Zaanstad e.o. B.V. | KvK 90570863 | BTW nummer NL865367863B01                                                         Webdesign: Mettes Media 2021